نحوه ساخت سوله 

نحوه ساخت سوله موضوعی است که در این مقاله به شرح آن می پردازیم. امروزه با پیشرفت علم سوله های متفاوتی طراحی و ساخته شده اند که هر یک از آن ها نحوه ساخت متفاوتی دارند. ولی در ابتدا باید با انواع سوله ها آشنا شوید.

نحوه ساخت سوله

نحوه ساخت سوله

سوله ها شامل سه نوع می باشند:

  • سوله های خرپایی: این سوله ها را با نام سوله سبک و سوله مدرن هم می شناسند.
  • سوله های تیر ورقی ؛ سوله های تیرورقی به نام سوله سنگین و سوله مدرن هم شناخته شده اند.
  • سوله های یو بی ام 

انواع سوله ها ها را نام بردیم ولی پیشنهاد میکنم پیش از مطالعه این مقاله اگر مقاله انواع سوله را حتما بخوانید،‌برای درک بهتر این مقاله بسیار مؤثر است.

نحوه اجرای سوله؛ همانطور که در قسمت بالا گفته شد ساخت سوله شامل مراحلی است که در ادامه بیان کردیم.

بررسی زمین مورد نظر: در اولین اقدام برای ساخت سوله ابتدا باید زمینی که قرار است سوله در آن بنا شود مورد بررسی قرار گیرد. مهندسان مربوطه به محل احداث سوله می روند و جنس خاک، میزان تراکم و… برسی می کنند و بر اساس همین تحقیقات شروع به طراحی مناسب برای آن منطقه و شرایط می کنند.  

طراحی نقشه: امروزه طراحی سوله توسط نرم افزار های پیشرفته ای صورت می گیرد که کار با این نرم افزار ها بسیار سخت است .

خرید ورق: کارخانه سوله سازی با توجه به دریافت پیشنهاد برای ساخت سوله، از قبل اقدام به خرید و آماده سازی ورق های مورد نیاز می کنند.

ساخت سوله: این ورق های خریداری شده بر اساس نوع سوله س انتخابی برش می خورند و روی این ورق های سوراخ کاری می شود و بعد از اینکه مراحل جوشکاری به اتمام میرسد آن ها را دو لایه رنگ کاری می کنند تا مقاومت بالایی داشته باشد.

آمادی سازی محل ساخت سوله: همه اجزای سوله در کارخانه ها ساخته می شود و حین انجام این کار در محل احداث سوله مراحل خاک برداری، تراز سازی، آرماتور بندی و بتن ریزی برای فونداسیون انجام می گیرد.

انتقال سوله به محل احداث: سوله های پیش ساخته توسط تریلی ها به محل منتقل می شوند و با استفاده از جرثقیل و نیروی انسانی حرفه ای متخصص سوله ها نصب می شود.

مراحلی که در در این مقاله یکی یکی توضیح داده می شود همه شامل مراحلی است که نحوه ساخت سوله را بیان می کند.

نقشه طراحی سوله

نقشه طراحی سوله

ساخت پوشش سقف سوله 

ساخت پوشش سقف سوله یکی دیگر از مراحل نحوه ساخت سوله می باشد که با آن آشنا می شوید. لازم است بدانید که یکی از بخش های مهم در ساخت سوله سقف آن است که اغلب به شکل های شیبدار ساخته می شوند جنس این سقف ها هم شامل چند نوع هستند که با توجه به سلیقه ی مشتری سفارش داده می شود. نمونه پوشش های سقف را در زیر بیان کرده ایم.

  • پوشش سقف پشم شیشه یا پشم سنگ با توری مرغی: پوشش سقفی پشم شیشه در زمان قدیم بسیار استفاده می شد و از مقاومت خوبی هم برخوردار بود ولی تنها ایرادی که داشت این بود که این پوشش ها وقتی که فرسوده می شوند دچاره ریزش هایی می شوند که برای پوست بسیار مضر است و برای کاربری هایی مثل مرغداری ها، گاودای ها و مپاد غذایی به دلیل ریزشی که دارند گزینه ی مناسبی نیستند.
  • ساندویچ پانل ها: ساندویچ پانل ها از جمله پوشش های مدرنی هستند که امروزه بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند، این پوشش ها دارای سه لایه هستند که لایه اول و سوم از جنس ورق های فلزی و لایه که در وسط مار است از جنس فوم می باشد و به عنوان عایق در بین کار قرار می گیرد. این پپوشش ها بسیار مقاوم اند.
  • و پوشش های سقفی یو پی وی سی( upvc) : پوشش های سقفی پو پی وی سی هم از یک لایه تشکیل شده اند و از جنس پلی وینل کلرید غیر پلاستیکی هستند. این پوشش ها هم مانند ساندویچ پانل ها سازه های مدرنی هستند و از مقاومت بالایی برخوردار اند.

مرحله بعدی نحوه ساخت سوله دیوار چینی آن است؛ 

امروزه با پیشرفت علم وتکنولوژی،‌سوله ها دیگر مثل سوله های قدیمی ساخته نمی شوند و برای دیوار از مصالحی مثل آجر و سیمان برای دیوار استفاده نمی کنند. با وجود پوشش های دیواری از جنس ساندویچ پانل ها دیگر کسی سراغ آجری چینی نمی رود، زیرا این پوشش ها سختی های آجر چینی را ندارد و یک سازه پیش ساخته است که با پیچ و مهره نصب می شود و از مقاومت بالایی برخوردار است.

سوله سبز شامل مقاله های بسیاری است که همه نتیجه تحقیقات و تجربه های مهندسین ما بوده. برای اینکه اطلاعات بالایی در زمینه سوله سازی داشته باشید می توانید از سایت ما استفاده کنید و بهره ببرید. 

کف سازی سوله

در نحوه ساخت سوله مرحله ای به نام کف سازی سوله وجود دارد که نکته بسیار مهمی است. زیرا در سوله از ماشین آلات سنگینی استفاده می شود و به همین جهت از پوششی برای کف استفاده می شود که مقاومت بسیار بالایی داشته باشد.

نحوه ساخت سوله استاندارد 

نحوه ساخت سوله استاندارد به چه صورت است؟ برای ساخت سوله ای استاندارد تعاریف متعددی را در  نظر گرفته اند. ولی سوله ای که ساخته می شود حتما باید طبق تعیفی باشد که سازمان نظام مهندسی ارائه کرده است. سوله ی استاندارد به سوله ای گفته می شود که 

  1. زیر سازی و نوع عملیات فونداسیون که نکته مهمی است مناسب با نوع سوله و وزن نهایی آن صورت گیرد. 
  2. کیفیت فولادی که برای اسکلت اصلی به کار می رود مورد تایید سازمان نظام مهندسی باشد و کیفیت بالایی داشته باشد.
  3. دفترچه محاسبات برای آن صادر شود و این دفترچه مورد تایید و دقیقا منطبق با سازه ی نهایی باشد.
  4. گواهی که برای کنترل کیفیت است و برگه های بازرسی که دریافت می شود حتما توسط مهندس محاسب سوله امضاء شود. 

این ها نکاتی بود که در نحوه ساخت سوله استاندارد حتما حتما باید رعایت می شد،‌به این نکات بسیار دقت شود.

نحوه ساخت سوله شامل اجزای سوله هم می شود

اجزای سوله شامل: قاب اصلی، استرات، جرثقیل،‌سینه بند، لایه، مهار بند و وال پست می باشد که برای اینکه وظیفه ی هر یک از آن ها بدانید می توانید مقاله اجزای سوله را مطالعه کنید. خواندن درباره این مواردی که گفته شد بسیار روی آگاهی شما در سوله سازی تاثیر دارد.

نقشه سوله های استانداردی که قرار است ساخته شوند، پس از طراحی به مهندسین سوله ساز تحویل داده می شود و در این هنگام اجازه ساخت داده می شود. طراحی سوله به این گونه است که حتما باید صفر تا صد کار توسط مهند های فعال در این زمینه و با استفاده از نرم افزار های پیشرفته با علم روز دنیا صورت گیرد. حتما می دانید که سوله های استاندارد طراحی اصولی دارند که باید ب نحوه ساخت آن ها دقت شود. 

ابعاد سوله 

ابعاد سوله شامل: 

  • طول: در نحوه ساخت سوله باید بدانید که هر سوله ای با توجه به کاربری که دارد، ابعادش در نظر گرفته می شود. پلی به طور کلی سوله های استاندارد در طول ۹۰ متر با فاصله ی بین ستون ۶ تا ۹ متر ساخته می شوند.
  • عرض: عرض سوله یا همان دهانه سوله از مهم ترین ابعاد در سوله سازی محسوب می شود که به آن طول مفید هم می گویند. عرض سوله به نوع سوله هم بستگی دارد در بعضی سوله ها حد اقل عرض به دلیل ساختی که دارد  در۲۰ تا ۳۰ متر ساخته می شوند ولی در بعضی سوله ها این عرض تا ۱۰۰ متر هم بدون ستون میانی ساخته می شود. در ادامه در رابطه با این سوله ها توضیح خواهیم داد. 
  • ارتفاع: یکی دیگر از پارامتر های ابعادی در سوله ارتفاع آن است و سوله ها با ارتفاع بیشتر کاربرد بیشتری دارند امروزه. ارتفاع سوله های استاندارد از ۴ تا ۲۵ متر قابل ساخت است ولی معمولا در ۹ متر بیشتر ساخته می شوند.
  • شیب: جالب است بدانید که دهانه سوله با شیب سوله رابطه ی عکس دارد. یعنی هرچه دهانه سوله بیشتر باشد شیب آن کمتر است. شیب سوله هم بین ۱۰٪ الی ۳۰٪ است.
سوله خرپایی

سوله خرپایی

نجوه ساخت سوله سبک:

نحوه ساخت سوله های خرپایی هم شامل همین موردی است که در بالا توضیح داده شود. سوله های خرپایی سوله های مدرنی هستند که در بازار بیشترین آمار خرید را به خود اختصاص داده اند. این سوله ها با توجه به علم روز دنیا طراحی و ساخته شده اند، و به گونه ای طراحی شده اند که برای هر کاربری مورد استفاده قرار می گیرند. سوله های خرپایی را به نام سوله سبک هم می شناسند،‌در ساخت این سوله ها در قاب اصلی فولادی از مقطع پروفیل استفاده شده است و پروفیل وزن کمتری نسبت به آهن دارد ولی مقاومت یکسانی با آن دارد. در نحوه ساخت سوله های خرپایی از مصالح به طور استانداردی استفاده شده است و همه این موارد روی وزن آن تاثیر مثبتی گذاشته است. لازم است بدانید که یکی از مواردی که قیمت سوله طبق آن محاسبه می شود‌، وزن سوله است. یعنی هرچه وزن سوله بیشتر باشد،‌قیمت آن هم بیشتر است. سوله های یترورقی اینگونه اند، یعنی با توجه به ابعادی که دارند وزن بیشتری دارند زیرا در گذشنه برای بالا بردن مقاومت سوله از فولاد بیشتری استفاده می شد و همین امر موجب وزن بالای این سوله ها شد . ولی سوله های خرپایی این طور نیستند. سوله های خرپایی از ویژگی های زیادی برخوردار اند که در پایین جند نمپنه از آن را شرح داده ایم:

  • نحوه ساخت سوله های خرپایی به گونه ای است که دهانه آن را می توان بالای ۱۰۰ متر بدون ستون میانی در نظر گرفت.
  • این سوله ها به راحتی نصب می شوند.
  • تنوع در این سوله ها وجود دارد و با توجه به سلیقه ی مشتری ساخته می شوند،‌البته تا حدی که استاندارد سوله دور نشود.
  • از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار اند.
  • متناسب با هر اقلیمی می توان از آن ها استفاده کرد.
  • تنها سوله ای است که در متراژ های بالا قیمتی مقرون به صرفه دارد. به همین دلیل مورد توجه بسیاری قرار گرفته است و بسیاری برای کاربری خود از این سوله سفارش می دهند.
  • اجزای سوله خرپایی را می توان از یک دیگر جدا کرد و به محل دیگری برد،‌ زیرا نحوه ساخت این سوله به گونه ای است که همه اجزا در کارخانه ها ساخته می شوند و در محل احپاث با پیچ و مهره به یک دیگر متصل می شوند.
  • در کاربری های متفاوتی مثل؛ سالن های ورزشی،‌ تالار های پذیرایی،‌انبار ها، سوله های صنعتی، داروخانه های صحرایی،‌سالن های همایش، کارگاه ها، استخرها…. استفاده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست